GASTROBLECK MED GALLER
Blecket är tillverkat i rostfritt stål och har måtten 32 x 25 cm. I förpackningen ingår ett rutgaller som är perfekt att vila råvaran på före eller efter tillagning. Gallret kan också med fördel användas under tillagningen för att lyfta råvaran från blecket. Använd då blecket för att fånga upp steksaft som sen kan vispas ner i en sås till exempel.
Blecket är ugnssäkert och kan diskas i diskmaskin. De exakta måtten för gastroblecket är 31.5 x 24.5 x 2.4 cm.
Culimat Mathias Dahlgren edition är ett varumärke där produkterna i stor noggrannhet tas fram i nära samarbete med den legendariske kocken och krögaren själv. Culimat står för materialkunskap och utveckling, Mathias står för erfarenheten och kunskapen när det gäller prestanda, utformning och användning. Se filmen om Mathias & Culimat och läs Mathias hälsning nedan.
TRE INGREDIENSER
Vad är skillnaden mellan god mat och riktigt jäkla god mat? Varför smakar mormors eller farmors mat nästan alltid godare än mammas helt oavsett vad hon lagar? Mat kanske inte bara handlar om råvaror, teknik och smak utan faktiskt också till lika stor del om en god mänsklig känsla. Om man trattar ner matlagningens tre viktigaste ingredienser är det för mig; kunskap, tid och en nypa salt.
RÄTT UTRUSTNING
Lagar du majoriteten av din mat i en stekpanna på spisen så är det en bra stekpanna du behöver. Älskar du långsamma processer ska du satsa på en rejäl gryta med lock. Gillar du att leka lite restaurang hemma kanske ett flertal mindre kastruller kan vara en bra lösning.
På mina restauranger använder jag och mina kollegor hela tiden rostfria gastrobleck/stekbleck med fint galler. I ugnen för att värmen fördelas jämnt runt råvaran jag lagar oavsett om det handlar om kött, fisk, skaldjur eller grönsaker. Utanför ugnen i köket för avrinning och avsvalning av de råvaror som lagats. Fördelen med finmaskigt galler är att det fungerar utmärkt även när man arbetar med mindre råvaror. Tex om man vill elda på och hastigt bränna av färsk sparris eller små råa räkor med gasolbrännaren. En stryktålig produkt som tål både hög värme och att köras i diskmaskinen.
Lycka till i köket ! / Mathias Dahlgren