AME JAPANSKA GRILLSPETT

 

SATAKTE AME - JAPANSKA GRILLSPETT
2 portioner

 

Färska räkor
Tofu
Entrecôte
Pilgrimsmusslor
2 lime
1 tomat
2 klyftor Vitlök
3 msk Ponzu (citronbaserad sojasås)
2 msk färskriven ingefära
1 röd chili
1 kruka koriander
1/2 dl rapsolja
1 msk japansk risvinäger
1 salladslök
2 msk flytande honung
2 msk sweet chili sauce
2 msk vatten
Salt
Jordnötter

Hibachi kolgrill
Grillspett av bambu, blötlagda

 

Gör såsen/marinaden genom att finriva vitlök och ingefära. Lägg i en skål och tillsätt finhackad chili, fintärnad tomat, grovt skuren koriander, finfint skivad salladslök. Pressa i all limejuice, ringla på olja, vinäger, honung, chilisås och vattten. Smaka av med salt. Den blir bara godare om den får stå framme någon timme så förbered gärna. Häll över 1/3 till marinad i en separat skål.

 

Rosta jordnötter i en torr stekpanna och hacka dem sedan fint till ett strössel. Lägg i en liten skål.

 

Tänd grillen, gärna med hjälp av en Flame King och låt kolen bli glödande och sen askgrå.

 

Trä upp tjocka strimlor av kött, bitar av tofu, hela pilgrimsmusslor och räkor på spetten. Lägg dem på en plåt och pensla dem rikligt med den goda marinaden.

 

Grilla spetten till perfektion och låt gästerna skeda över jordnötsströssel och den sparade såsen och äta direkt från de rykande heta grillspetten.

 

Servera det hela med en sallad på kalla kokta glasnudlar, rödbetsgroddar, böngroddar, kimchi, strimlad spetskål och rivna morötter. Det hela läckert dressat i lite lime och sesamolja, salt och chilipeppar.

 

Läs mer om Satake Ame Knivserie.

Läs mer om Satake Hibachi Kolgrill.

Läs mer om Satake Flame King.

 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
498 kr kvar till fri frakt
Till kassan