Japanese Glass Whetstones
Dessa glasstenar är keramiska stenar med en glasbotten som gör att stenarna håller ihop bättre. Varje sten har en bottenplatta av 5 millimeter glas som ger en stabil bas där de keramiska slipstenarna fästs. Utöver stabiliteten och det vackra utseendet gör glaset att stenarna kan användas ända ner till sista millimetern utan att stenen spricker. En annan funktion med glasbotten är att både logo och grit syns under glaset oavsett hur mycket stenen används, både praktiskt och snyggt.
Stenarna är så kallade ”splash and go” vilket betyder att de används med vatten men utan att blötläggas innan användning. Stenarna finns i 3 olika grittal. 400 grit (grov), 1000 (medel) och 3000 (fin).
Denna fina sten på 3000 grit och används för att sätta en riktigt fin skärpa på en medelslö egg. Har du slipat kniven vass och vill ge den där fina toppskärpan så är detta rätt sten. Har kniven blivit så slö att man måste ta fram ett helt ny egg så behövs en grövre sten på 400 grit för att "ta bort" stål och gärna en medelfin sten på 1000 grit för att sätta grundskärpan.
Stenen levereras i en mycket fin förpackning med en praktiskt slipstenshållare med antislip-funktion. Med i förpackningen finns också slipinstruktioner på engelska med förklarande illustrationer.
Manualen kan också laddas hem här.