Mathias Dahlgren Edition
Rostfri Stekpanna 20 cm från Culimat
Liten behändig stekpanna som passar utmärkt för att laga mat till det lilla hushållet. Elegant design som tagits fram i nära samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren. Stekpannan har en jämn värmefördelning som gör att det inte bränner fast. Handtaget är bekvämt och har en bra vinkel. Det är punktsvetsat av hygieniska skäl - det finns inga nitar på insidan där annars smuts och bakterier kan samlas.
- 3,5 mm tjock stomme uppbyggd i 5 lager
- Fungerar på alla spisar, även induktion
- Kan användas i ugn upp till 260°C
- ∅ 20 cm. Höjd 4,6 cm
Se och hör vad Mathias Dahlgren säger om rostfria stekpannor från Culimat.
Citat från Smartson testpiloter:
Det är en högkvalitativ serie som fördelar värmen jämt och är lätt att diska. Gillar verkligen att den inte har några skruvar och muttrar som går in på insidan av kokkärlen.
Betyg 5 av 5
Rekommenderas! Ger jämn och fin stekyta när man förstått knycken med rostfria pannor. Maxa värmen ett par minuter och sänk sedan innan du börjar använda pannan. Lätt att diska, snygg att ha framme och behändig att använda. Riktigt nöjd!
Betyg 5 av 5
Bra kvalitet med fantastisk värmespridning. Tung i materialteknik vilket ger en genuin känsla!
Betyg 5 av 5
Klarar allt från kött till pannkakor med utmärkt resultat!
Betyg 5 av 5
Riktigt bra panna med fin värmefördelning. Älskar att den inte har nitar eller liknande för handtaget på insidan. Är riktigt snygg och lätt att rengöra dessutom!
Betyg 5 av 5
Älskar ”rena” giftfria material som rostfritt och gjutjärn. Ogillar PFAS—giftiga non stick beläggning så fantastisk att få kunna unna sig att köpa riktigt bra produkter med bra kvalitet som kommer hålla många långa år. Alla borde slänga sina non-stick och köra rostfritt!!
Betyg 5 av 5
Nedladdningsbara filer:
En hälsning från Mathias Dahlgren:
Tre ingredienser
Vad är skillnaden mellan god mat och riktigt jäkla god mat? Varför smakar mormors eller farmors mat nästan alltid godare än mammas helt oavsett vad hon lagar? Mat kanske inte bara handlar om råvaror, teknik och smak utan faktiskt också till lika stor del om en god mänsklig känsla. Om man trattar ner matlagningens tre viktigaste ingredienser är det för mig; kunskap, tid och en nypa salt.
Rätt utrustning
I dagens moderna kök lagar många människor ofta snabba internationella rätter med ärvd romantisk utrustning. Ingen skulle komma på tanken att gå på ett aeraobicpass i farmors gamla kängor. Lagar du majoriteten av din mat i en stekpanna på spisen så är det en bra stekpanna du behöver. Älskar du långsamma processer ska du satsa på en rejäl gryta med lock. Gillar du att leka lite restaurang hemma kanske ett flertal mindre kastruller kan vara en bra lösning. Bara du vet vad du faktiskt behöver.
Skötselråd & tips
Hanterar du produkten rätt kommer livslängden förlängas och din upplevelse förbättras. Stek eller fräs maten på 2/3 av spisens maximala värme. Högre värme än så är endast till för vattenkokning. Produkten fungerar på alla typer av spisar och i ugn. Diska alltid med diskmedel efter användning. Vid maskindisk, tänk på att det finns diskmedel som kan påverka aluminiumkärnan. Är du osäker rekommenderar vi att du dubbelkollar med diskmedelsproducenten.
Stekning i rostfri stekpanna eller sauteuse
Hetta upp stekpannan/sauteusen med stekfett på 2/3 av spisens kapacitet. Smöret berättar när du ska tillsätta råvaran eftersom det först börjar bubbla och fräsa för att efter en stund tystna - då ska råvaran ner i pannan. När du steker i en rostfri stekpanna/sauteuse ska du alltid använda stekfett. Du kommer att uppleva att råvaran först fastnar i botten, det är korrekt och då gäller det att avvakta och inte försöka ”lossa” råvaran för tidigt. Låt råvaran eller produkten ligga tills den naturligt släpper från pannans botten, då går det lätt att bådelossa och vända för att steka andra sidan på samma sätt om man vill.
Om man låter tiden göra jobbet så lossnar inte bara råvaran och produkten, man uppnår också en mycket vacker och god stekyta.