SKÄRPA – STYRKA – PRECISION
Kuro är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet.
En Kosantoku är en liten kockkniv. Ordet Santoku betyder ungefär "tre fördelar" och en santoku används både till grönsaker, fisk och kött. En Kosantoku är helt enkelt en kockniv med aningen kortare blad än den vanliga santokun. Modellen är mycket omtyckt bland folk som gillar lite lättare och mindre knivar.
- Kuro Kosantoku
- Bladlängd 14 cm
- Vikt 180 gr
- 67 lager damascusstål
- Handsmidd, levereras i vacker trälåda
- Framtagna för kraft, balans och precision
En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
Se filmen om hur en Kuro-kniv tillvkeras nedan;